Waar gaat het liedje Mystery Train eigenlijk over?

elvis mystery train
elvis mystery train

Het nummer “Mystery Train” is een iconisch lied dat werd geschreven en uitgevoerd door Junior Parker in 1953. Het heeft sindsdien vele artiesten ge├»nspireerd, waaronder Elvis Presley, die er zijn eigen versie van maakte in 1955.

Maar waar gaat het liedje eigenlijk over? Hoewel de tekst openstaat voor interpretatie, wordt algemeen aangenomen dat “Mystery Train” gaat over verlies, verdriet en verlangen naar een betere toekomst.

In de songtekst volgt de protagonist een trein die bekend staat als “The Mystery Train”. Deze trein symboliseert het onbekende pad dat we allemaal in ons leven kunnen volgen. Het kan verwijzen naar het zoeken naar avontuur, ontsnappen aan problemen of simpelweg op zoek zijn naar geluk.

Het refrein van het nummer luidt: “Train I ride, sixteen coaches long.” Dit kan worden ge├»nterpreteerd als de reis door het leven met al zijn ups en downs. De zestien wagons vertegenwoordigen mogelijk de vele fases en ervaringen die we onderweg tegenkomen.

Een andere interpretatie van “Mystery Train” is dat het liedje refereert aan de dood. De trein kan dan symbool staan voor de laatste reis die we allemaal zullen maken. Het verlies en verdriet dat wordt geuit in de tekst, kan worden gezien als het rouwproces en het verlangen naar een betere plek na dit leven.

Kortom, “Mystery Train” is een tijdloos nummer dat verschillende betekenissen kan hebben voor verschillende luisteraars. Of je het nu interpreteert als een metafoor voor avontuur en verandering, of als een reflectie op sterfelijkheid, het liedje raakt altijd een emotionele snaar.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here